Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οι βασικότερες πτυχές του ελληνικού προβλήματος

Οι βασικότερες πτυχές του ελληνικού προβλήματος


Κατά την τελευταία επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής προς τον υπουργό οικονομικών την περασμένη Παρασκευή, τέθηκαν οι βασικότερες πτυχές του ελληνικού προβλήματος. Η ουσία και ο σκοπός των τοκογλυφικών δανείων που λαμβάνουμε από την τρόικα. Τα σκανδαλώδη προνόμια που απολαμβάνουν οι πολιτικοί. Τα κοινωνικά άδικα και ανάλγητα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης. Το δημογραφικό και η περιθωριοποίηση της μητρότητας.....
Η θλιβερή προβολή και επιδότηση των υβριστών της Ιστορίας μας. Και φυσικά, η απόλυτη κυριαρχία των εργολάβων και καναλαρχών σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής.  
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
«Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι κακόμοιρος. Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός υπερήφανος. Κακόμοιρη είναι η Κυβέρνησή σας. Κακόμοιρος είναι ο διορισμένος Υπουργός, κ. Στουρνάρας, ο οποίος από παρατρεχάμενος του κ. Σημίτη, έγινε τώρα παρατρεχάμενος του κ. Σαμαρά, για να πηγαίνει να κάνει επικύψεις στους διεθνείς τοκογλύφους. Δεν μας δίνουν λεφτά οι Γερμανοί και η κ. Μέρκελ, μας πουλάνε λεφτά. Και μας τα πουλάνε μάλιστα, πάρα πολύ ακριβά. «Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας», αυτή είναι φράση από τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60». 
ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
«Στην πραγματικότητα, με αυτά τα λεφτά που μας δίνουν μας έχουν αναγκάσει να δεσμεύσουμε τα πάντα, να δεσμεύσουμε από αιγιαλούς μέχρι ενέργεια, μέχρι υδρογονάνθρακες, ό,τι πετρέλαιο και φυσικό αέριο βγάλει η χώρα τις επόμενες δεκαετίες να πάει εκεί, στα τοκοχρεολύσια. Έχουμε δεσμεύσει την εθνική μας κυριαρχία. Έχουμε δεσμεύσει το μέλλον των παιδιών μας. Να είναι πιο προσεκτικός ο κύριος Υπουργός στους χαρακτηρισμούς του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη στον ελληνικό λαό». 
ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
«Σε έναν λιμενικό, ενδεχομένως και βατραχάνθρωπο, που τον στέλνουμε στο Αιγαίο να περιφρουρήσει τα όρια της πατρίδας μας, σε σκοτεινή θάλασσα, με ανέμους και με μποφόρ, πόσο θα πέσει ο μισθός του, πού θα φθάσει; Ενδεχομένως, να φθάσει και στα 680 ευρώ. Ας φέρω και ένα δεύτερο παράδειγμα. Ο μισθός ενός Βουλευτή που την αράζει εδώ μέσα, σε μια κλιματιζόμενη αίθουσα, μια-δυο ώρες μάξιμουμ –εάν δεήσει βέβαια, γιατί μπορεί και να μην θέλει να πατήσει το πόδι του εδώ- μετά από τις μειώσεις μπορεί να φθάσει τα 6.800. Από τη μια, λοιπόν, ο λιμενικός 680 ευρώ, από την άλλη Βουλευτής 6.800 ευρώ. Θα μου πείτε βέβαια ότι ένα μηδενικό διαφοροποιεί την όλη κατάσταση. Βεβαίως, δεκτό. Στον πολλαπλασιασμό ένα μηδενικό μηδενίζει τα πάντα. Ένα μηδενικό αρκεί για να διαλύσει μία ολόκληρη κατάσταση, πόσο μάλλον στην Ελλάδα του 2012 που στην πολιτική μας ζωή, δυστυχώς, έχουν μαζευτεί πάρα πολλά μηδενικά και κάνουν κουμάντο!» 
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
«Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να σταθώ ιδιαιτέρως στα επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Αποτελεί για μας εθνικό έγκλημα να περιθωριοποιούμε -γιατί επί της ουσίας αυτό γίνεται- τη μητρότητα: Κομμένα επιδόματα, κομμένοι παιδικοί σταθμοί. Σε λίγο στην Ελλάδα η μητρότητα θα αποτελεί έγκλημα. Την ίδια ώρα ακόμα δίνονται λεφτά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε κάτι «ρεμάλια» που παριστάνουν τους καλλιτέχνες και αρπάζουν τόσες χιλιάδες ευρώ από τα δημόσια ταμεία για να υβρίζουν την ιστορία μας. Ύψιστη εθνική ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι με κάθε μέσο και κάθε τρόπο να επιδοτηθεί η μητρότητα. Γινόμαστε μειοψηφία. Σε πολύ λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη χώρα, χωρίς νέους Έλληνες». 
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
«Δίνετε 9 δισεκατομμύρια στους εργολάβους από το νέο πακέτο που έχουμε λαμβάνειν. Είναι 9 δισεκατομμύρια για έργα, για δρόμους ενδεχομένως. Για ποιους δρόμους; Τι προϊόντα θα μεταφέρουμε σ’ αυτούς τους δρόμους; Αναφέρομαι σε ένα ποσό το οποίο θα διατεθεί απ’ αυτά που θα λάβουμε από το νέο πακέτο… στήριξης, που ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είναι προσφορά, ότι μας τα δίνουν. Του απαντήσαμε, βεβαίως, ότι κανείς δεν μας τα δίνει, ουδείς είναι ελεήμων. Μας τα πουλάνε και μας τα πουλάνε, μάλιστα, πολύ ακριβά. Πρότασή μας είναι να περικοπούν δραστικά τα χρήματα που δίνονται σε εργολάβους, διότι αυτή τη στιγμή ο λαός μας έχει ανάγκη να ζήσει. Δεν έχουμε ανάγκη από νέους δρόμους στους οποίους θα εργάζονται λαθρομετανάστες». 
Ηλίας Κασιδιάρης
Υ.Γ.: Το πιο ευχάριστο γεγονός – όχι μόνο για την περασμένη εβδομάδα, αλλά και για ολόκληρη την περίοδο που διανύουμε, μία περίοδο γεμάτη δράση και δυναμικούς αγώνες – ήταν φυσικά αυτό της αποφυλάκισης του συναγωνιστή Χρήστου Ρήγα. Από την πρώτη στιγμή είχε φανεί πως επρόκειτο για μία κακοστημένη σκευωρία, μέχρι να λάμψει όμως η αλήθεια ενώπιον της δικαιοσύνης, ένας άνθρωπος έχασε το αγαθό της ελευθερίας και στερήθηκε την οικογενειακή ειρήνη για 17 ολόκληρους μήνες. Ασφαλώς και όσοι συνετέλεσαν σε αυτή την αδικία θα αντιμετωπίσουν τις ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν. Ο συναγωνιστής Χρήστος, από την πρώτη στιγμή της αποφυλάκισής του βρέθηκε και πάλι στις επάλξεις του εθνικού αγώνα της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: